KREWETKI KUNG PAO

Trzecie, krewetkowe danie ...
Pyszne...pyszniutkie...I bardzo smakowała mi tutaj cebula...
Składniki:
20 g ząbków czosnku
20 g korzenia imbiru, pokrojonego w 2 mm plastry
10 g oleju np. Sezamowego,
300 g krewetek, bez głów
10-20  g czerwonej papryczki chilli, pokrojonej na kawałki
0,5 łyżeczki pieprzu
10 g oleju
10 g pasty lub sosu sojowego
10 g wina ryżowego
10 g cukru trzcinowego
20 g cebuli dymki, że szczypiorkiem, pokrojonej na 3 cm kawałki
Wykonanie:
Czosnek, imbir, olej rozdrobnić 3 s,obr.5, zgarnąć że ścianek, dusić 5min, 120st, obr kopystka
Założyć motylek, dodać krewetki, dusić 5 min, 120 st, obr wsteczne, kopystka
Dodać papryczkę, pieprz, dusić 2 min,120st, obr wsteczne kopystka
Dodać olej, soje, wino,cukier, cebulę i dusić 3 min30s, 120st, obr wsteczne kopystka
Zdjąć motylek, przełożyć na talerz,



Komentarze

Popularne posty