ZUPA POMIDOROWA SPOD SZRENICY
Uwielbiamy zupę pomidorową ... i jeśli mamy na nią ochotę to najczęściej robię właśnie tę...spod Szrenicy!
Jest przepyszna... i poza tym bardzo szybko wykonuje się, kwestia dosłownie kilku minut...
Jest przepyszna... i poza tym bardzo szybko wykonuje się, kwestia dosłownie kilku minut...
Składniki:
120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 50 g masła
- 400 - 500 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- natka pietruszki, drobno pokrojona, do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i korzeń pietruszki, rozdrobnić
7 s/obr. 6 . - Dodać koncentrat bulionu drobiowego, masło, pomidory, cebulę, sól i pieprz, gotować
8 min/100°C/obr. 2 , następnie zmiksować40 s/obr. 5 -10, stopniowo zwiększając obroty. - Dodać wodę, gotować
6 min/100°C/obr. 2 . - Zupę posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło.
- Ja dodałam czosnku niedźwiedziego...polecam!!!
- I dzisiaj mieliśmy ochotę na ryż do pomidorowej...
Szrenica... Smacznego!!!
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i korzeń pietruszki, rozdrobnić
Komentarze
Prześlij komentarz