PIERŚ Z KURCZAKA NA PARZE

przepyszna PIERŚ Z KURCZAKA NA PARZE !


  •  ###    2 podwójne piersi z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg ziemniaków
  • włoszczyzna
  • ser żółty
  • przyprawa do drobiu
  • Vegeta
  • sól
  • pieprz
  • Przygotowanie

    •  Krok 1
      Piersi z kurczaka pokroić w drobne paseczki, posypać przyprawą z kurczaka, polać olejem, pozostawić w tej marynacie ok 1 godziny.
    •  Krok 2
      Do naczynia miksującego wlać 0,5 litra wody, do koszyczka włożyć ziemniaki pokrojone w plastry, piersi z kurczaka ułożyć na Varomie, na nich umyte pieczarki i włoszczyznę.
    •  Krok 3
      Gotować 30 min. / Varoma / obr.poz. 2,
      5 minut przed końcem posypać żółtym serem i dalej gotować.


Komentarze

Popularne posty