ZUPA KREM Z BROKUŁA, Z SEREM FETA
ZUPA KREM Z BROKUŁA, Z SEREM FETA
składniki:
300 gramów brokuł
2 łyżki miód
3 ząbki czosnek
1 kostka rosołowa
150 ser feta
2 łyżki miód
3 ząbki czosnek
1 kostka rosołowa
150 ser feta
opis przygotowania:
-Do naczynia miksującego dodaj 3 ząbki czosnku, rozdrobnij 5 sek./obr. 5. Zgarnij kopystką na dno naczynia.
-Dodaj 300 gramów różyczek brokuła oraz 2 łyżki miodu. Podsmaż 7 min./100°C/obr.wsteczne 2.
-Dodaj 400 gramów wody, warzywną kostkę rosołową, szczyptę pieprzu. Gotuj 20 minut/100°C/obr.wsteczne 2. W trakcie 10 minuty gotowania przez otwór w pokrywie dodaj 150 gramów sera feta.
-Rozdrobnij 1 min/obr.10.
Podawaj na ciepło dekorując kostkami z sera feta.
Ja zamiast fety dałam serek półtłusty z Biedronki...bo akurat taki miałam pod ręka...
-Dodaj 300 gramów różyczek brokuła oraz 2 łyżki miodu. Podsmaż 7 min./100°C/obr.wsteczne 2.
-Dodaj 400 gramów wody, warzywną kostkę rosołową, szczyptę pieprzu. Gotuj 20 minut/100°C/obr.wsteczne 2. W trakcie 10 minuty gotowania przez otwór w pokrywie dodaj 150 gramów sera feta.
-Rozdrobnij 1 min/obr.10.
Podawaj na ciepło dekorując kostkami z sera feta.
Ja zamiast fety dałam serek półtłusty z Biedronki...bo akurat taki miałam pod ręka...
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz