WĘDLINA...zdrowa, z cyklu Wiem co jem...🍓🍍🍓
- SKŁADNIKI :::
- 500g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na kawałki ,lekko zmrożonego,
- 200g boczku wędzonego, parzonego, pokrojonego na kawałki,
- 2-3 ząbki czosnku ,
- 1 łyżeczka płaska soli ,
- 1 łyżeczka płaska pieprzu ,
- 1 łyżka suszonego majeranku,
- słodka papryka
WYKONANIE :::
Do naczynia, na wirujące noże włożyć czosnek, zemleć 4 sek/Obr.10
Do naczynia dodać boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
Następnie w dwóch porcjach zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
Wszystkie składniki ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.
Do naczynia dodać boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
Następnie w dwóch porcjach zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
Wszystkie składniki ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.
Do naczynia miksującego wlać gorącą wodę , nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25-30 min/Varoma/Obr.1
Zamiast boczku można dać kiełbasy, np. śląskiej ...
Komentarze
Prześlij komentarz