WĘDLINA...zdrowa, z cyklu Wiem co jem...🍓🍍🍓



  • SKŁADNIKI :::
  • 500g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na kawałki ,lekko zmrożonego, 
  • 200g boczku wędzonego, parzonego, pokrojonego na kawałki,
  • 2-3 ząbki czosnku ,
  • 1 łyżeczka płaska soli ,
  • 1 łyżeczka płaska pieprzu ,
  • 1 łyżka suszonego majeranku, 
  •  słodka papryka 
WYKONANIE :::
Do naczynia, na wirujące noże włożyć czosnek, zemleć 4 sek/Obr.10
Do naczynia dodać  boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
Następnie  w dwóch porcjach  zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
Wszystkie składniki   ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w  folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.

Do naczynia miksującego wlać  gorącą wodę , nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25-30 min/Varoma/Obr.1

Zamiast boczku można dać kiełbasy, np. śląskiej ...



Komentarze

Popularne posty