BUŁKI MASLANE
Niezawodne bułeczki maślane, na termomikx.
podaję przepis.
1szkl mleka (250ml) ,
1/4 szkl cukru ,
24 g świeżych drożdży.
2 min - 37°C - obr. 2.
Następnie 2 jajka,
110 g miękkiego masła obr 6 dosłownie parę sekund,
dodać 1/3 łyżeczki soli, i 4 szklanki mąki pszennej.
4 mim - interwał.
Poczekac do wyrośnięcia,
uformować bułeczki lub rogalik ,
zostawić znów do wyrośnięcia i posmarować jajkiem z łyżką mleka.
Piec 180°C około 20 min, góra dół.
podaję przepis.
1szkl mleka (250ml) ,
1/4 szkl cukru ,
24 g świeżych drożdży.
2 min - 37°C - obr. 2.
Następnie 2 jajka,
110 g miękkiego masła obr 6 dosłownie parę sekund,
dodać 1/3 łyżeczki soli, i 4 szklanki mąki pszennej.
4 mim - interwał.
Poczekac do wyrośnięcia,
uformować bułeczki lub rogalik ,
zostawić znów do wyrośnięcia i posmarować jajkiem z łyżką mleka.
Piec 180°C około 20 min, góra dół.
Komentarze
Prześlij komentarz