ZUPA A'LA PIZZA
Przepyszna zupa....długo zastanawiałam się czy zrobić?
pizza? zupa? jaki smak?....
i zrobiłam....
i wyszła pyszna....
SKŁADNIKI:
2 ząbki czosnku
pizza? zupa? jaki smak?....
i zrobiłam....
i wyszła pyszna....
SKŁADNIKI:
2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 800 g pomidorów bez skóry, z puszki, krojonych, z zalewą
- 20 g oleju
- 300 g mięsa wołowego, mielonego
- 150 g szynki, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 150 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 100 g wody
- 80 g serka topionego, ziołowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 20 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta papryki, ostrej, mielonej
- WYKONANIE:
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić
3 s/obr. 8 . - Dodać paprykę i cebulę, rozdrobnić
5 s/obr. 5 - Dodać pomidory, rozdrobnić
5 s/obr. 4 . Przełożyć do osobnego naczynia, odstawić. - Do naczynia miksującego wlać olej, dusić
1 min/120°C/obr. kopystka . - Dodać mięso mielone i szynkę, dusić
6 min/120°C/,<<wsteczne/obr. kopystka . - Dodać rozdrobnione wcześniej pomidory z cebulą i czosnkiem, pieczarki, wodę, serek topiony, śmietanę, mąkę, koncentrat bulionu warzywnego, zioła prowansalskie, sól, pieprz i ostrą paprykę, dokładnie przemieszać kopystką, gotować
15 min/100°C/wsteczne<</obr. 1 .
Komentarze
Prześlij komentarz