CIASTECZKA - CZERWONA FASOLA
Ciasteczka te są przesmaczne.po prostu...hm, miód w gębie!!!
Przepis na super fit ciastka!
Jedno ma zaledwie 40 kalorii!
Wegańskie, bez laktozy, bez glutenu, niskokaloryczne i wysokobiałkowe.
Po prostu fit!
Obowiązkowa pozycja dla osób na diecie, chcących przegryźć coś do kawy!
SKŁADNIKI:
240 gramów ugotowanej fasoli (np. z puszki)
30 gramów orzechy ziemne
20 gramów orzechy laskowe
1 łyżka siemię lnianę
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszek do pieczenia
50 gramów woda
3 łyżki ksylitol (lub inny słodzik)
opis przygotowania:
Do naczynia miksującego dodaj 1 łyżkę siemienia lnianego. Zmiksuj 5 sek./obr. 10. Przełóż do osobnego naczynia.
Do naczynia miksującego dodaj 30 gramów orzechów ziemnych i 20 gramów orzechów laskowych. Zmiksuj 10 sek./obr.9.
Dodaj 240 gramów czerwonej fasoli, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 50 gramów wody. Zmiksuj ponownie na gładką masę 10 sek./obr.9.
Dodaj 4 łyżki ksylitolu i zmiksowane wcześniej siemię lniane. Wymieszaj 5 sek./obr.6.
Odstaw na 10 minut, w międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj ciasto na papier do pieczenia i formuj okrągłe ciastka wielkości "piegusków".
Na ciastkach połóż ulubione dodatki (np. kawałki czekolady, orzechy)
Piecz przez 20-30 minut na środkowym piętrze.
Jeżeli nie używasz ksylitolu zastąp go ulubionym słodzikiem bądź cukrem.
Przepis na super fit ciastka!
Jedno ma zaledwie 40 kalorii!
Wegańskie, bez laktozy, bez glutenu, niskokaloryczne i wysokobiałkowe.
Po prostu fit!
Obowiązkowa pozycja dla osób na diecie, chcących przegryźć coś do kawy!
SKŁADNIKI:
240 gramów ugotowanej fasoli (np. z puszki)
30 gramów orzechy ziemne
20 gramów orzechy laskowe
1 łyżka siemię lnianę
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszek do pieczenia
50 gramów woda
3 łyżki ksylitol (lub inny słodzik)
opis przygotowania:
Do naczynia miksującego dodaj 1 łyżkę siemienia lnianego. Zmiksuj 5 sek./obr. 10. Przełóż do osobnego naczynia.
Do naczynia miksującego dodaj 30 gramów orzechów ziemnych i 20 gramów orzechów laskowych. Zmiksuj 10 sek./obr.9.
Dodaj 240 gramów czerwonej fasoli, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 50 gramów wody. Zmiksuj ponownie na gładką masę 10 sek./obr.9.
Dodaj 4 łyżki ksylitolu i zmiksowane wcześniej siemię lniane. Wymieszaj 5 sek./obr.6.
Odstaw na 10 minut, w międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj ciasto na papier do pieczenia i formuj okrągłe ciastka wielkości "piegusków".
Na ciastkach połóż ulubione dodatki (np. kawałki czekolady, orzechy)
Piecz przez 20-30 minut na środkowym piętrze.
Jeżeli nie używasz ksylitolu zastąp go ulubionym słodzikiem bądź cukrem.
Komentarze
Prześlij komentarz