ŚLEDZIE w sosie curry
Śledzie te mogą gościć na naszych stołach nie tylko w czasie wigilii, ale również na imprezkach, gdyż są po prostu przepyszne.
Ja własnie jutro spodziewam się gości, a że miałam jeszcze wiaderko śledzi no to do roboty, na jutro będą super, gdyż przegryzą się.
A ponad to dużym ich plusem "+" jest to, ze mogą długo posiedzieć sobie w lodóweczce....kilka dobrych dni...
Co potrzebujemy?
-0,5 kg matjasów
-1/2 pęczka szczypiorku
-garść rodzynek
Na sos CURRY :
-2 łyżeczki Curry
-1 łyżeczka chili suszonego
-1 łyżeczka musztardy
-1 łyżka płynnego miodu
-3 czubate łyżki majonezu
-4 czubate łyżki jogurtu naturalnego greckiego
Do naczynia wrzucamy wszystkie składniki na sos i wymieszać czas 30 s / obr. 4,
Śledzie pokroić na części, rodzynki namoczyć w wrzątku,
Śledzie wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i rodzynkami.
Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Ja własnie jutro spodziewam się gości, a że miałam jeszcze wiaderko śledzi no to do roboty, na jutro będą super, gdyż przegryzą się.
A ponad to dużym ich plusem "+" jest to, ze mogą długo posiedzieć sobie w lodóweczce....kilka dobrych dni...
Co potrzebujemy?
-0,5 kg matjasów
-1/2 pęczka szczypiorku
-garść rodzynek
Na sos CURRY :
-2 łyżeczki Curry
-1 łyżeczka chili suszonego
-1 łyżeczka musztardy
-1 łyżka płynnego miodu
-3 czubate łyżki majonezu
-4 czubate łyżki jogurtu naturalnego greckiego
Do naczynia wrzucamy wszystkie składniki na sos i wymieszać czas 30 s / obr. 4,
Śledzie pokroić na części, rodzynki namoczyć w wrzątku,
Śledzie wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i rodzynkami.
Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz