SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA
SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA
>>> połączenie smaku słodkiego i kwaśnego, podobnego do tego, który zjadamy w świecie Chin...
>>> połączenie smaku słodkiego i kwaśnego, podobnego do tego, który zjadamy w świecie Chin...
Składniki:
- 1 kg białej kapusty
- 300 g marchewki
- sól do smaku
zalewa
- 170 g cukru
- 130 g oleju rzepakowego
- 140 g octu
Przygotowanie:
- do naczynia miksującego wkładać kapustę porcjami, pokrojoną na mniejsze części czas 8 s/poz 4
- dodać marchew czas 3 s /obr 5
- przekładamy do innego naczynia i solimy
zalewa
- wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym - gotujemy czas 5 min/100 st/obr 2
- zalewą zalewamy kapustę
- dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików
- odstawiamy do lodówki gdzie możemy przechowywać kilka dni
- można dodać ząbek czosnku, czy czosnku niedźwiedziego, ocet może być jabłkowy lub ryżowy...
Komentarze
Prześlij komentarz